Пошук по сайту:                    У базі 1163 записів.

УКРАЇНСЬКА НАЦІОНАЛЬНА ДОВІДКОВА БЕЗКОШТОВНА ЛІНІЯ З ПИТАНЬ МІГРАЦІЇ ТА ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

Консультації надаються безкоштовно та конфіденційно!

пн-пт з 10:00 до 21:00, сб з 10:00 до 18:00*

0-800-505-501 - безкоштовні дзвінки зі стаціонарних телефонів в Україні

527 - безкоштовні дзвінки з номерів Київстар та MTС

Для громадян, що перебувають на території Респібліки Польща! Щоб тримати консультацію - телефонуйте

0048 22 490 20 44


Діяльність лінії здійснюється за підтримки  Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні в 2006 і діє на базі громадської організації «Відродження нації».

* Будь ласка, зверніть увагу, що сигнал "не відповідають" означає, що всі оператори зайняті. Якщо ви отримуєте такий сигнал під час Вашого дзвінка, будь ласка, перенаберіть номер.


Новини

Між Україною та ОАЕ почав діяти безвізовий режим. - 02.02.2018 14:41
Джерело: http://www.eurointegration.com.ua/news/2017/12/31/7075625/

Безвізовий режим України з Об’єднаними Арабськими Еміратами почав роботу 31 грудня.

Як раніше повідомили в МЗС України, українці, які володіють дипломатичними і службовими паспортами з безконтактним електронним носієм (біометричні паспорти), строк дії яких становить не менше 6-ти місяців, можуть в’їжджати, виїжджати, прямувати транзитом та перебувати без віз на території ОАЕ терміном до 90 днів протягом кожних 180 днів.

Власники паспортів громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм (біометричні паспорти), строк дії яких становить не менше 6-ти місяців, можуть в’їжджати, виїжджати, прямувати транзитом та перебувати без віз на території Об’єднаних Арабських Еміратів строком до 30 днів.

Громадяни України, які користуються цими документами, не мають права працювати, залучатися до будь-якої професійної діяльності або навчатися на території Об’єднаних Арабських Еміратів, якщо тільки вони не отримали на це дозвіл згідно з відповідним законодавством ОАЕ.

Інформація про шенгенську візу від 6 місяців. - 01.02.2018 15:24
Джерело: http://west-express.com.ua/uk/schengen-visa.html

Багаторазова туристична віза (мультивіза) терміном від 6 місяців і більше, видана однією з країн Шенгенської угоди, дає право перебувати в Шенгенській зоні 90 днів протягом будь-якого довільно взятого 180-денного періоду. І є деякі нюанси, які потрібно знати:

  • Якщо між поїздками до країн Шенгену у вас була перерва 90 днів, то 180 днів відраховувати не потрібно - після перерви ви можете знову їхати на 3 місяці.
  • Поїздки до Великобританії, Болгарії, Румунії, Хорватії і на Кіпрне враховуються – ці країни поки що не входять в Шенген.
  • Поїздки в Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію враховуються – ці країни не є членами ЄС, але в Шенгенську зону входять.

До вашої уваги нові правила працевлаштування наших громадян на території Республіки Польща. - 15.01.2018 03:05
Джерело: https://www.facebook.com/valhcuk/posts/1701803073175261

Польський Сейм ще 22 червня 2017 року змінив своє законодавство щодо правил працевлаштування іноземців і дані правила набрали чинності з 01 січня 2018 року.
З 01 січня 2018 року є два документи, які надають право легальної праці іноземцям у Польщі - це дозвіл на роботу та дозвіл на сезонну роботу. 
Згідно із новими правилами, вони видаються на підставі заяви роботодавця про намір доручити працю іноземцю.
Якщо раніше заява про намір доручити працю іноземцю була безкоштовною, то тепер, аби її зареєструвати, роботодавцю доведеться заплатити 30 злотих. 
Окрім того, згідно з новими правилами, роботодавець може найняти на роботу іноземного працівника лише за наявності двох обов’язкових умов:
- Роботодавець повинен запропонувати іноземцю таку саму зарплату, яку він пропонує полякам, що знаходяться на аналогічній посаді.
- Роботодавець повинен довести, що він намагався залучити до пропонованої роботи поляків, однак це виявилося неможливим.

Дозвіл на роботу - необхідний документ, який дає можливість іноземцям легально працювати в Польщі. Він видається воєводою за місцем знаходженням фірми-працедавця або за місцем проживання фізичної особи-роботодавця на підставі заяви роботодавця про намір влаштувати іноземця.
У дозволі на роботу вказано дані роботодавця, який подає документи для отримання цього дозволу, вид роботи, яку буде виконуватиме іноземний працівник, а також термін на який видано дозвіл. 
Дозвіл на роботу видається на період, який не перевищує в сумі 6 місяців упродовж наступних 12 місяців.
Іноземець може працювати лише у того роботодавця, котрий вказаний у дозволі на роботу!

Дозвіл на сезонну роботу (рільництво, садівництво, туризм та гастрономія)
Раніше, для того, аби прийняти на сезонну роботу іноземця, роботодавцю необхідно було написати заяву про намір надати працю іноземцю в Управлінні Праці. На підставі поданої заяви іноземець міг отримати дозвіл на роботу, термін дії якого складав шість місяців протягом року і, за наявності робочої візи, отримував право легально працювати на сезонних роботах у Польщі.
По дозволу на сезонну роботу Ви можете працювати максимум 9 місяців протягом календарного року:
- У випадку в’їзду до Польщі для сезонної роботи термін 9 місяців починає рахуватися з дня перетину кордону;
- Якщо іноземець вже знаходиться на території Польщі, то термін 9 місяців починає рахуватися з дня видачі дозволу на сезонну роботу.
Дозвіл на сезонну роботу видається старостою на підставі заяви роботодавця про намір доручити працю іноземцю, за яку роботодавець повинен заплатити 30 злотих.
Працевлаштування іноземців у Польщі на сезонні роботи можливе ВИКЛЮЧНО при наявності Дозволу на сезонну роботу!
Іноземець може працювати лише у того роботодавця, котрий вказаний у дозволі на сезонну роботу!

Отже, згідно із прийнятим законом, який вступив у силу з 1 січня 2018 року, для того, аби легально працювати в Польщі, іноземець повинен:
- Мати документ, який допускає його на польський ринок праці (Дозвіл на роботу або Дозвіл на сезонну роботу)
- Легально перебувати на території Польщі (наявність відповідної візи, біометричного паспорту або дозволу на перебування).
- Працювати на умовах, що вказані у дозволі на роботу.
- Підписати з роботодавцем відповідний трудовий договір.

Дуже важливо під час процедури працевлаштування в Польщі пам’ятати про свої права. Відтак, іноземець має право отримати від роботодавця копію дозволу на роботу та свідоцтва про внесення до реєстру або зареєстрованої заяви про працевлаштування.
Важливо також пам’ятати, що договір про працевлаштування повинен бути укладений у письмовій формі, а роботодавець зобов’язаний надати своєму працівнику перекладений зрозумілою для іноземця мовою примірник цього договору.
Впродовж 7 днів роботодавець зобов’язаний також зареєструвати іноземного працівника для отримання соціального та медичного страхування. Зауважте, що іноземний працівник має право на страхові виплати у випадку хвороби, народження дитини, нещасного випадку на виробництві, а також на безкоштовні послуги служби охорони здоров’я.
У випадку укладення трудового договору, іноземний працівник також має право на грошову винагороду, не менше за мінімальну заробітну плату в Польщі (у 2018 році вона складає 2 100 PLN брутто).
Важливо також пам’ятати, що мінімальна погодинна ставка у Польщі в 2018 році складає 13,70 PLN брутто.
Ще однією важливою зміною з нового року стало те, що відтепер роботодавець, який зареєстрував заяву про намір надати роботу іноземцю, змушений буде довести в Управлінні Праці, що цей працівник справді прибув до Польщі і працює у нього. 
Це також дозволить районному управлінню праці та контролюючим інстанціям в Польщі здійснювати контроль за цільовим використанням заяви про намір надати роботу іноземцю, а також перевіряти періоди роботи іноземців.

Зверніть увагу! Усі вищезазначені зміни вступили в силу з 1 січня 2018 року, однак протягом всього 2018 року діятиме так званий перехідний період. Це означає, що іноземці до кінця 2018 року зможуть працювати на підставі заяв що були зареєстровані та видані раніше, тобто до кінця 2017 року.
Окрім того, Ви можете перевірити свого роботодавця. Зробити це можна зв’язавшись безпосередньо з ним по телефону, перевірити його фірму в інтернеті або в базі REGON і KRS.
Якщо роботою вас забезпечує польське агентство з тимчасового працевлаштування, ви можете перевірити його на наявність відповідного сертифікату на веб-сторінці STOR.

Якщо хтось організував роботу іноземцеві в Республіці Польща (навіть якщо це було агентство з працевлаштування), але після приїзду на місце виявилося що умови значно гірші ніж обіцяно перед приїздом і записано в документах, то можна припускати, що така людина стала жертвою торгівлі людьми для трудової експлуатації, так як одним з видів торгівлі людьми є саме трудова експлуатація.

Тому, в разі потреби негайно отримати безкоштовну консультацію/допомогу, наші громадяни можуть звернутися до Національного Центру інтервенційної і консультативної допомоги жертвам торгівлі людьми (Кrajowym Centrum Interwencyjno-Konsultacyjnym dla ofiar handlu ludźmi (KCIK).
Центром KCIK керують неурядові громадські організації, головна з них – це Ла-Страда Польща (www.strada.org.pl і www.po-moc.pl), a його діяльність фінансується з державного бюджету Республіки Польща.
Головні напрями діяльності КСІК:
- допомагає особам, які визнані жертвами торгівлі людьми поліцією, прикордонною службою, прокуратурою або працівниками KCIK; 
- також надає допомогу всім тим, які на думку експертів KCIK є жертвами торгівлі людьми, проте з певних причин не хочуть співпрацювати з поліцією, прикордонною службою або прокуратурою.

Уся допомога надається безкоштовно!

Контакти Національного Центру інтервенційно-консультативний для жертв торгівлі людьми (KCIK) :
email: info@kcik.pl
tel: (+48) 22 628 01 20
В надзвичайних, екстрених випадках працює цілодобова «гаряча» телефонна лінія: +48-605-687-750.

Важливі номери телефонів в Республіці Польща (безкоштовні):
Загальний номер екстреної допомоги — 112.
Поліція — 997.
Пожежна служба — 998.
Швидка медична допомога — 999.
Муніципальна поліція (екстрений номер по всій країні) — 986.
Прикордонна служба — цілодобовий номер: 800 422 322.

Перед виїздом за кордон забезпечте власну безпеку, проконсультуйтеся: Національна безкоштовна «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів 527 – з мобільного, 0 800 505 501 зі стаціонарного,
сайт: www.migrantinfo.org.ua.
Для громадян які перебувають на території Республіки Польща отримати консультацію можна за номером 0048 22 490 20 44.

Подбайте заздалегідь про власну безпеку!


Сторінки :  1 2 3 4 5 6 7 [»]

  « Повернутися назад

За підтримки:
Головна   |   Про нас   |   Інформація по країнах   |   Адреси посольств та консульств   |   Часті запитання   |   Контакти
Корисне  |  Інформаційні матеріали ЦКМ   |  Статті  



© 2005-2018 Всі права збережено www.migrantinfo.org.ua, Інформація для мігрантів.
Розроблено AbcSite. Підтримка проекту IOM-Ukraine.