Пошук по сайту:                    У базі 1163 записів.
За підтримки:

   Залиште запитання:
   
   


Корисна інформація
Австралія  (5) Австрія  (9)   Аргентина  (2) Бельгія  (4) Болгарія  (11) Великобританія  (6) Греція  (15) Данія  (1) Держава Кувейт  (12) Естонія  (7) Єгипет  (4) Ізраїль  (19) Ірландія  (13) Іспанія  (17) Італія  (15) Канада  (8) Киргизька республіка   (9) Кіпр  (7) Королівство Таїланд  (11) Латвія  (10) Литва  (4) Люксембург  (5) Мальта  (6) Нідерланди  (14) Німеччина  (31) Нова Зеландія  (6) Норвегія  (4) ОАЕ  (10) ПАР  (5) Польща  (63)   Португалія  (8) Республіка Білорусь  (9) Республіка Кенія  (2) Республіка Кот-д-Івуар  (2) Республіка Ліберія  (4) Республіка Мальдіви  (2) Республіка Сейшелли  (3) Республіка-островів-Фіджі  (2) Росія  (12) Румунія  (5) Сирія  (4) Словаччина  (5) Словенія  (2) США  (11) Туреччина  (7) Угорщина  (10) Фінляндія  (9) Франція  (6) Хорватія  (7) Чехія  (13) Швейцарія  (2) Швеція  (8) Японія  (4)

 
Стартова » База даних по країнам » Швеція » Віза

Швеція

 


Віза

Громадянам України для в'їзду в Швецію потрібна віза або ж дозвіл на проживання.

Швеція належить до 24 європейських держав-учасниць Шенгенської угоди. Тож, якщо Ви плануєте короткострокову (до 90 днів протягом 6 місяців) поїздку до Швеції, яка не передбачає працевлаштування, навчання тощо, Вам потрібно оформлювати Шенгенську візу. Для того, щоб дізнатися інформацію ЦКМ про Шенгенську візу, натисніть тут.

Інформацію щодо процедури подачі документів на оформлення Шенгенської візи до Швеції, список документів в залежності від мети Вашої поїздки (туризм, відвідання близьких родичів/друзів, відвідання конфренеції тощо) можна знайти на сайті Посольства Швеції в Україні тут (українською, шведською, англійською).

Ви також можете тут переглянути брошуру (у форматі pdf) присвячену візовим питанням підготовлену Міграційним управлінням  Швеції (російською мовою, також є шведською, англійською, перською, арабською, французькою, іспанською, турецькою, хорватською/сербською).


Дозволи на проживання

Якщо Ви плануєте перебувати в Швеції на термін довше, ніж 90 днів у зв'язку з навчанням, роботою чи інших причин, потрібно оформлювати дозвіл на проживання. Рішення про видачу дозволу на проживання приймає Міграційне управління Швеції, втім документи слід подавати до Посольства Швеції в Україні. Дозвіл на проживання потрібно оформити перед поїздкою до Швеції.

Дозволи на проживання видаються:
  • тимчасового або постійного проживання з родиною, яка перебуває в Швеції;
  • працевлаштування;
  • навчання;
  • відкриття власного бізнесу;
  • на підставі гуманітарних причин;
  • для біженців;
  • для прийомних дітей
  • для довгострокових резидентів з інших країн ЄС.
Дозволи на проживання бувають обмеженими в часі й постійними. Тимчасовий дозвіл на проживання дає право в'їзду та перебування на території Швеції протягом періоду вказаного в дозволі. Втім, тимчасовий дозвіл не дає права працювати, якщо це тільки не дозвіл на проживання з метою працевлаштування. Постійний дозвіл на проживання дає право  в'їзду, перебування, працевлаштування в Швеції на необмежений період. І тимчасовий, й постійний дозвіл на проживання дає право перебувати в інших Шенгенських країнах на термін не довше, ніж 3 місяці. 
На сайті Посольства Швеції в Україні є окремий розділ присвячений процедурі оформлення дозволу на проживання.

Крім того на сайті Міграційного управління Швеції є детальний огляд дозволів на проживання залежно від мети поїздки до Швеції (англійською, шведською).


Возз'єднання сім'ї

Якщо Ви плануєте проживати з близьким родичем, який проживає у Швеції, Вам потрібно отримати дозвіл на проживання в Посольстві Швеції в Україні (рішення про видачу дозволу приймає Міграційне управління Швеції).

Особа, як виступає референтом (стороною, яка запрошує) повинна бути громадянином Швеції або мати постійний дозвіл на проживання у Швеції.

Особливі правила застосовуються для громадян країн ЄС, їхніх родичів та довгострокових резидентів з країн ЄС.

Право на возз'єднання мають такі категорії родичів:
  • чоловік/дружина, співжителі, зареєстровані партнери;
  • майбутні чоловік/дружина, співжитель чи зареєстрований партнер;
  • діти до 18 років;
  • у виняткових обставинах інші близькі родичі, яким більше, ніж 18 років  (зазвичай, це діти або батьки, які залежать - фінансово, соціально, емоційно - від родича, який проживає в Швеції).
Детальніша інформація на сайтах Посольства Швеції в Україні та Міграційного управління Швеції.

Додайте свій коментар

Ваше ім'я*

Повідомлення*


Введіть текст з малюнка*

« Повернутися назад

За підтримки:
Головна   |   Про нас   |   Інформація по країнах   |   Адреси посольств та консульств   |   Часті запитання   |   Контакти
Корисне  |  Інформаційні матеріали ЦКМ   |  Статті  



© 2005-2017 Всі права збережено www.migrantinfo.org.ua, Інформація для мігрантів.
Розроблено AbcSite. Підтримка проекту IOM-Ukraine.