Пошук по сайту:                    У базі 1163 записів.
Стартова » База даних по країнам » Ірландія » Інформація щодо Програми відміни короткострокових віз

Ірландія

 


Інформація щодо Програми відміни короткострокових віз

Уряд Ірландії оголосив про початок з 1 липня 2011 р. Програми відміни короткострокових віз, яка є складовою частиною ініціативи щодо збільшення зайнятості, запропонованої Урядом для приваблювання туристів з країн з ринком, що розвивається. Дана експериментальна Програма розрахована на період до кінця жовтня 2012 р., але в будь-який момент може бути скоректована або розширена в залежності від того, як буде проходити цей пробний проект.

Основні положення Програми:
Програма діє стосовно громадян наступних країн:

Східна Європа
Білорусія, Чорногорія, Російська Федерація, Сербія, Туреччина і Україна

Азія
Індія, Kaзахстан, Китайська Народна Республіка, Узбекистан
Близький Схід
Бахрейн, Kувейт, Oман, Катар, Саудівская Аравія и Об’єднані Арабські Емірати

Програма поширюється тільки на власників паспортів цих країн. Програма не діє по відношенню до резидентів, які проживають в цих країнах протягом довгого періоду часу, але які не є їх громадянами.
Будь-ласка, зверніть увагу, що віза Ірландії не може бути використана для в’їзду у Великобританію (включаючи Північну Ірландію)
за жодних обставин.
Якщо Ви плануєте в’їхати в Ірландію і не маєте діючої візи Великобританії, і у вас немає необхідності звертатися за візою Великобританії, вам потрібно звернутися за візою Ірландії для в”їзду до Ірландії


Громадяни вказаних країн, що є законними резидентами у Великобританії, як і раніше, повинні мати ірландську візу для в”їзду до Ірландії; за нею вони можуть звернутися до Посольства Ірландії в Лондоні. В рамках даної Програми візовий збір у даному випадку не знімається.


Дана Програма діє у відношенні щодо категорії “General visas”, яка включає візи для короткострокових гостьових, туристичних та ділових поїздок (short-term visit, tourist and business visitors). Щодо інших типів віз, наприклад, транзитних, довгострокових туристичних, робочих, для воз’єднання з чоловіком/дружиною чи сім’єю, дана Програма не діє. Особам, що мають транзитну візу Великобританії, для поїздки в Ірландію, як і раніше, необхідно звертатися до відповідного акредитованого Посольства чи Консульства Ірландії. Особи, що мають візу Великобританії категорії “General visas” та законно в’їхали на територію Великобританії, зможуть відвідати Ірландію в період дії цієї візи без необхідності отримання окремої ірландської візи.


Візи Великобританії категорії “General visas” - це практично всі багатократні в’їзні візи і більшість з них дійсні для використання протягом 6-ти місяців. Незначний відсоток віз категорії “General visas” дійсні для використання 1, 2 років і у виключних випадках – 5 років. Максимально дозволений період перебування в країні по усім візам цієї категорії становить 180 днів, тобто кожне ваше перебування у Великобританії не може тривати більше 180 днів, або загальна кількість днів ваших поїздок протягом 1 року не повинна перевищувати 180 днів. Максимальний дозволений період перебування в Ірландії становить 90 днів або до закінчення строку цієї візи – в залежності від того, що настане раніше. Таким чином, загальна кількість днів, яку ви можете знаходитись протягом 1 року на Загальному туристичному просторі Ірландії і Великобританії, не повинна перевищувати 180 днів.

Для того, щоб скористатися даною програмою, необхідно наступне:

  • Віза Великобританії категорії “General visas” , дійсна на день вашого в’їзду в Ірландію.
  • Ця віза Великобританії категорії “General visas” повинна бути уже використаною при першому в’їзді до Великобританії (але не з метою транзиту). Ви повинні пройти паспортний контроль прикордонної служби Великобританії у відповідному пункті аеропорту, морського порту чи залізничної станції. Вимоги щодо мінімального строку перебування у Великобританії не існує. Такий законний в’їзд повинен бути підтверджений відповідним в’їзним штампом Прикордонної служби Великобританії. Тому транзитним пасажирам, що прямують до Ірландії через Великобританію, необхідна ірландська віза, якщо вони не проходять імміграційний контроль у Великобританії, і їх діюча віза Великобританії не була раніше пред’явлена для в’їзду у Великобританію.
  • Щодо осіб, які в’їжджають в Ірландію по даній Програмі, в пункті їх в’їзду в Ірландію буде застосовуватись така ж процедура імміграційного контролю, яка зазвичай застосовується за наявності ірландської візи, тобто в їхніх паспортах в пункті в’їзду в Ірландію імміграційні служби повинні будуть поставити в’їзний штамп і дату, до якої їм дозволено перебування в країні. Як зазвичай, імміграційним службам необхідно буде пояснити ціль вашого візиту.

Зверніть увагу, що дана програма не відміняє вимоги про наявність візи для відвідання Ірландії. Особам з країн з візовим режимом, як і раніше, необхідна віза:

  • Особам, що не мають діючої візи Великобританії, яка була раніше використана для в’їзду у Великобританію, необхідно отримати ірландську візу.
  • Для в’їзду в Ірландію через Великобританію необхідна буде віза Великобританії.
  • Дана Програма відміняє необхідність наявності двох віз, і Ірландії і Великобританії, для в’їзду в Ірландію через Великобританію перший раз або для наступних поїздок після того, як ця віза Великобританії уже була хоча б один раз використана для в’їзду у Великобританію.
  • При наступних поїздках в Ірландію власники діючої візи Великобританії, яка уже була використана для в’їзду у Великобританію, можуть в’їжджати в Ірландію безпосередньо через іншу країну, наприклад, Великобританію, країну Шенгенської угоди чи третю країну.
  • Ви зможете повернутися в Ірландію протягом строку дії візи Великобританії, але кожен ваш візит в Ірландію не зможе тривати більше 90 днів. Як було зазначено вище, остаточне рішення щодо тривалості вашого перебування приймається візовим офіцером у пункту в’їзду.

Щодо осіб, які планують відвідати Ірландію та Північну Ірландію, застосовується наступний порядок:

  • Якщо у вас немає діючої візи Великобританії, яка раніше уже була використана для в’їзду у Великобританію (включаючи Північну Ірландію):
  • Якщо ви прибуваєте до Ірландії (безпосередньо, транзитом через Великобританію, або через країну Шенгенської угоди/третю країну ) а потім в’їжджаєте у Північну Ірландію, як і раніше, необхідно мати обидві візи: візу Ірландії та візу Великобританії;
  • Якщо ви прибуваєте до Ірландії , в’їжджаєте в Північну Ірландію, необхідно буде мати обидві візи: віза Ірландії та віза Великобританії, але згідно Програми, для повернення в Ірландію достатньо буде мати візу Великобританії;
  • Якщо ви прибуваєте до Північної Ірландії (через Великобританію чи країну Шенгенської угоди/третю країну) а потім в’їжджаєте на територію Ірландії, для цієї поїздки достатньо буле мати візу Великобританії;
  • Якщо ви прибуваєте до Північної Ірландії, в’їжджаєте в Ірландію, а потім повертаєтесь в Північну Ірландію, для поїздки достатньо буде візи Великобританії.
  • Якщо у вас є діюча віза Великобританії, яка уже була раніше використана для в’їзду до Великобританії (включаючи Північну Ірландію)

2-га та наступні поїздки:

  • Якщо ви прибуваєте до Ірландії (безпосередньо, транзитом через Великобританію, або через країну Шенгенської угоди/третю країну ), а потім в’їжджаєте в Північну Ірландію, для цієї поїздки достатньо візи Великобританії;
  • Якщо ви прибуваєте до Ірландії, в’їжджаєте в Північну Ірландію, а потім повертаєтесь до Ірландії, для поїздки достатньо візи Великобританії;
  • Якщо ви прибуваєте до Північної Ірландії (через Великобританію чи країну Шенгенської угоди /третю країну ) а потім в’їжджаєте в Ірландію, для цієї поїздки достатньо візи Великобританії;
  • Якщо ви прибуваєте в Північну Ірландію, в’їжджаєте в Ірландію, а потім повертаєтесь до Північної Ірландії, то для поїздки достатньо візи Великобританії.

Ви можете покинути загальний простір, виїхавши з Ірландії чи з Великобританії, але це має статися до закінчення терміну дії штампа, поставленого імміграційними службами при в’їзді в Ірландію (якщо ви виїжджаєте з Ірландії), або закінчення терміну дії візи Великобританії (якщо ви виїжджаєте з Великобританії).


Приклади:
П: у мене є нова невикористана віза Великобританії, але я хотів би спочатку поїхати на 1 тиждень до Ірландії. Я планую прибути в Дублін транзитом через Лондон. Чи потрібна мені ірландська віза?
В: так, ви не в’їжджаєте у Великобританію, а лише проїжджаєте транзитом, тому у вас повинна бути діюча віза Ірландії.
П: У мене є нова невикористана віза Великобританії, але я хотів би спочатку поїхати в Ірландію. Я планую прибути до Ірландії прямим рейсом через країну Шенгенської угоди/третю країну. Чи потрібна мені ірландська віза?
В: Так, ви не в’їжджаєте у Великобританію, тому ви не зможете використовувати цю візу для в’їзду в Ірландію.
П: У мене є віза Великобританії, і під час відпустки я планую провести 2 тижні у Великобританії і ще на 1 тиждень поїхати до Ірландії до повернення в Україну. Чи потрібна мені ірландська віза?
В: Ні, ви в’їжджаєте у Великобританію, тому ви можете використовувати візу Великобританії для в’їзду в Ірландію. Вам не потрібно звертатися за ірландською візою.
П: Я був у Великобританії 3 місяці тому і повернувся в Україну. Товариш запросив мене відвідати Ірландію в наступному місяці і я планую летіти або прямим рейсом або через Великобританію/країну Шенгенської угоди/третю країну. Моя віза Великобританії дійсна ще впродовж трьох місяців. Чи потрібна мені ірландська віза?
В: ні, вам уже був дозволений в’їзд у Великобританію по цій візі, тому ви можете використовувати її для в’їзду в Ірландію прямим рейсом чи транзитом через аеропорт Великобританії / країни Шенгенської угоди/третьої країни.
П: Я маю довгострокову візу резидента Великобританії і хотів би поїхати до Ірландії. Чи потрібна мені для цього віза?
В: Так, дана Програма не поширюється на власників довгострокових віз Великобританії. Ви повинні звернутися за ірландською візою до Посольства Ірландії Лондоні.
П: Я знаходився у Великобританії протягом 150 днів і хочу поїхати до Ірландії. Чи зможу я знаходитися в Ірландії 90 днів?
В: Період Вашого перебування в країні визначається імміграційним офіцером в пункті в’їзду. Враховуючи те, що максимальний строк вашого перебування в Ірландії становить 90 днів, а у Великобританії 180 днів, а також те, що в сукупності на Загальному просторі Ірландії та Великобританії ви можете знаходитися не більше 180 днів, швидше всього, в Ірландії вам дозволять знаходитися не більше 30 днів.
П: Я є туроператором і організовую поїздку групи спочатку в країну Шенгенської угоди, потім у Великобританію, а потім до Ірландії. Чи потрібна їм ірландська віза?
В: Якщо ваша група в’їжджає спочатку у Великобританію, а потім в Ірландію, вам не потрібна ірландська віза. Майте на увазі, що шенгенська віза не дійсна для в’їзду в Ірландію..
П: Я є туроператором і організую поїздку спочатку в Ірландію, а потім і Великобританію. Чи потрібна мені ірландська віза?
В: Так, якщо у членів вашої групи немає візи Великобританії, дійсної на дату їх в’їзду до Ірландії, і якщо вони не використали її хоча б один раз для в’їзду у Великобританію, їм доведеться звертатися за ірландською візою.
П: Я був у Великобританії по візі Великобританії, яку я на той час мав; ненадовго з’їздив до Ірландії. Строк дії моєї візи Великобританії закінчився і я хочу звернутися за новою візою і цього разу з’їздити спочатку до Ірландії. Я думаю, що в цьому випадку мені не потрібна віза Ірландії – чи не так?
В: Ні, ви помиляєтесь. Якщо ви хочете з’їздити до Ірландії, вам необхідно здійснити хоча б одну поїздку до Великобританії по цій новій візі. Тільки після цього ви зможете скористатися цією візою для поїздки в Ірландію. В іншому випадку, якщо ви хочете спочатку поїхати до Ірландії, вам доведеться звернутися за візою Ірландії.

Дивіться також інформацію на сайтах:
www.embassyofireland.ru
www.inis.gov.ie


Додайте свій коментар

Ваше ім'я*

Повідомлення*


Введіть текст з малюнка*

« Повернутися назад

За підтримки:
Головна   |   Про нас   |   Інформація по країнах   |   Адреси посольств та консульств   |   Часті запитання   |   Контакти
Корисне  |  Інформаційні матеріали ЦКМ   |  Статті  



© 2005-2017 Всі права збережено www.migrantinfo.org.ua, Інформація для мігрантів.
Розроблено AbcSite. Підтримка проекту IOM-Ukraine.