Пошук по сайту:                    У базі 1167 записів.
Стартова » База даних по країнам » Ірландія » Робота

Ірландія

 


Робота

Для роботи в Ірландії українським громадянам необхідно отримати дозвіл на роботу. В Ірландії дозволи на роботу видаються за 5 схемами: дозвіл "зелена карта"; дозвіл на роботу; дозвіл для переводу працівника в межах компанії; дозвіл для чоловіка/дружини/утриманця особи, яка має дозвіл на роботу; дозвіл для студентів-випускників.

Дозвіл "зелена карта" був введений для полегшення найму висококваліфікованих працівників з країн не членів Європейського економічного простору чи Швейцарії. Заяву на отримання "зеленої карти" можуть подавати як працівники, так і роботодавці. Заяви на отримання "зеленої карти" можуть подаватися у двох випадках:
- якщо річна зарплата €60,000 (або більше), "зелена карта" видається для всіх секторів зайнятості (за виключенням тих, які суперечать громадському інтересу);
- якщо запропонована роботодавцем річна зарплата є в межах €30,000 - €59,999, "зелена карта" видається лише для певних сфер зайнятості (інформаційні технології, медичні послуги, індустрія, наука, фінанси тощо. Повний перелік можна знайти на сайті Департаменту підприємництва, торгівлі та зайнятості).

"Зелена карта" видається на два роки з правом її необмеженого поновлення. Іноземний працівник має право одразу ж подати заяву на возз'єднання зі своєю сім'єю, а після двох років перебування в Ірландії на підставі "зеленої карти" подавати клопотання на отримання дозволу на постійне проживання.

Заяву на отримання "зеленої карти" треба подавати до Відділу з питань дозволів на роботу Департаменту підприємництва, торгівлі та зайнятості. Перед подачою клопотання на отримання "зеленої картки" не потрібно проводити тест ринку праці.

Якщо запропонована робота не входить до списку перерахованих сфер діяльності (коли можна отримати "зелену карту"), і при цьому роботодавець запропонував річну зарплату у розмірі €30,000 та більше, можна подати клопотання на отримання дозволу на роботу. Якщо річна зарплата менше €30,000, дозвіл на роботу може бути виданий лише в окремих випадках.

Уряд Ірландії опублікував перелік категорій професійної діяльності, для яких дозволи на роботу не видаються. Ознайомитись з цим переліком (переважно це низько-кваліфіковані та низькооплачувані види робіт) можна на сайті Департаменту підприємництва, торгівлі та зайнятості.

Дозвiл на роботу видається на два роки з можливістю його поновлення ще на три роки. Після 5 років цей дозвіл можна поновлювати без обмежень. Клопотання на видачу дозволу на роботу можуть подавати як роботодавець, так і працівник. Перед подачою клопотання потрібно провести тест потреб ринку праці. Роботодавець має довести, що на вакантні посади немає претендентів з числа громадян країн ЄЕЗ. Для цього вакансія публікується через мережу Національної служби професійної підготовки та працевлаштування (FÁS), Європейської служби зайнятості (EURES), а також в місцевих та національних газетах протягом 3 днів.

Повну інформацію про процедуру оформлення різних видів дозволів на роботу та інормацію про необхідні документи Ви знайдете на сайті Департаменту підприємництва, торгівлі та зайнятості.

Додайте свій коментар

Ваше ім'я*

Повідомлення*


Введіть текст з малюнка*

« Повернутися назад

За підтримки:
Головна   |   Про нас   |   Інформація по країнах   |   Адреси посольств та консульств   |   Часті запитання   |   Контакти
Корисне  |  Інформаційні матеріали ЦКМ   |  Статті  



© 2005-2017 Всі права збережено www.migrantinfo.org.ua, Інформація для мігрантів.
Розроблено AbcSite. Підтримка проекту IOM-Ukraine.