Пошук по сайту:                    У базі 1163 записів.
Стартова » База даних по країнам » Угорщина » Хто може звертатися за національною довгостроковою візою?

Угорщина

 


Хто може звертатися за національною довгостроковою візою?

За національною візою можуть звертатись ті іноземці, які відповідають визначеним імміграційним законодавством загальним умовам оформлення віз, та бажають приїжджати регулярно, або перебувати на території Угорщини постійно, терміном більше ніж 90 днів, для

  • збереження та підтримання знання угорської мови, або
  • збереження культурної, національної ідентичності, або
  • навчання, крім визнаної державою вищої освіти, а також примноження знань, пов’язаних з освітою, або
  • укріплення сімейних стосунків, крім об’єднання сім’ї в Угорщині.


Де можна отримати національну довгострокову візу?

Заявнику потрібно особисто подати анкету у тому представництві Угорської Республіки, яке компетентне згідно постійного місця проживання чи звичного місця перебування. Якщо члени сім’ї подорожують разом, то їхні заяви може подати один з повнолітніх членів родини.

Що потрібно для подання заяви на отримання національної довгострокової візи?

Заява подається безкоштовно, на спеціальній анкеті, для чого необхідні
дійсний закордонний паспорт (термін дії якого повинен перевищувати термін дії витребуваної довгострокової візи мінімум на 6 місяців);
1 фотографія.

В заяві потрібно вказати точну адресу перебування в Угорщині та документально підтвердити правові підстави проживання заявника за даною адресою. Потрібно підтвердити мету перебування, а також матеріальне та медичне забезпечення на весь термін перебування в Угорщині.


Чим можна підтвердити мету перебування при поданні заяви на отримання національної довгострокової візи?

Якщо метою перебування є зміцнення сімейних стосунків, то родинний зв’язок можна підтвердити відповідним документом, наприклад, свідоцтвом про народження.

Якщо метою перебування є здобуття загальної чи середньої освіти, то для підтвердження мети потрібно надати довідку про зарахування до навчального закладу.

У випадку подання заяви, де метою перебування є збереження та підтримання знання угорської мови, збереження культурної та національної ідентичності, заявник підтверджує відповідне знання мови заповненням анкети на угорській мові та при проведенні особистої співбесіди.


Як можна підтвердити наявність місця проживання на території Угорщини при поданні заяви на отримання національної довгострокової візи?

Місцем проживання в Угорщині вважається офіційно зареєстрований у бюро технічної інвентаризації будинок чи квартира, або житло, яке відповідно до умов законодавства надається на комерційній чи іншій основі.

Місце проживання можна підтвердити:

  • дійсним запрошенням, що оформлене Департаментом імміграції та громадянства,
  • оформленою у вигляді нотаріального документа заявою члена родини, що проживає в Угорщині, про прийом заявника,
  • договором оренди житла, що підтверджує правові стосунки оренди,
  • документами, що підтверджують право власності на житло заявника (наприклад, видане не більше ніж 3 місяці тому виписка з реєстру власників)
  • договором купівлі-продажу нерухомості, яке було подане заявником до земельного управління, а також копією рішення державної адміністрації про дозвіл на придбання нерухомості
  • документом, що підтверджує оплату проживання в комерційному житлі.


Орган, який видає візи, у деяких випадках, коли є підстави, може не просити пред’явлення договору оренди житла, що підтверджує правові відносини оренди, проте, при реєстрації місця приживання цей документ потрібно буде надати.

Як можна при поданні заяви на отримання національної довгострокової візи підтвердити наявність матеріальних умов проживання в Угорщині?

Наявність матеріального забезпечення в Угорщині можна підтвердити

  • оформленою у вигляді нотаріального документа заявою члена родини, що проживає в Угорщині, про забезпечення та утримання заявника,
  • дійсним запрошенням, що оформлене Департаментом імміграції та громадянства,
  • оформленою на ім’я заявника довідкою фінансової установи про наявність в Угорщині грошових заощаджень (банківського рахунку),
  • документом або оформленим на особу посвідченням, що підтверджує наявність в Угорщині коштів від наявного майна або майнових прав,
  • довідкою про отримання регулярного доходу за кордоном (наприклад, пенсії, матеріальної допомоги),
  • довідкою закордонної фінансової установи про наявність грошових заощаджень на банківського рахунку.


Як можна підтвердити наявність медичного забезпечення?

Медичне забезпечення вважається наявним за однією з наступних умов:

  • на основі закону про соціальне страхування заявник вважається застрахованим, або на підставі окремої угоди має право на послуги угорського медичного страхування,
  • заявник має комерційну страховку від нещасних випадків та на медичне забезпечення, яка не передбачена соціальним страхуванням.


Яким чином можна отримати дозвіл на проживання на підставі національної довгострокової візи?

Особи, які мають національну довгострокову візу, після в’їзду до Угорщини, без подачі окремої заяви, безкоштовно, можуть отримати дозвіл на проживання у регіональних дирекціях Департаменту Імміграції та Громадянства. Термін дії (не більше 5 років) вказаний в офіційному свідоцтві, яке видають при оформленні візи.

Дозвіл на проживання видається водночас з реєстрацією місця проживання в регіональній дирекції Департаменту Імміграції та Громадянства (в бюро обслуговування відвідувачів).

Для оформлення дозволу на проживання потрібно пред’явити:

  • дійсний закордонний паспорт з візою,
  • офіційне свідоцтво, отримане при отриманні візи,
  • картку реєстрації місця проживання.


Чи маю я право працювати чи навчатися в Угорщині з національним дозволом на проживання?

Тільки при наявності дозволу на працевлаштування та робочого дозволу на проживання.

Звертаємо Вашу увагу, що національна довгострокова віза та віза, яка надає право на отримання дозволу на проживання (віза категорії «D») не дають права на працевлаштування, на діяльність з метою отримання прибутку, на навчання у вузах чи на навчання з метою підвищення кваліфікації.

Якщо Ви бажаєте працювати, або проводити іншу діяльність з метою отримання прибутку, або Вас прийняли до ВУЗу, Вам потрібно звернутись за місцем проживання до регіональної дирекції Департаменту Імміграції та Громадянства по новий дозвіл на проживання, який відповідає меті перебування.

Якщо Ви будете працювати в Угорщині без дозволу на роботу та дозволу на проживання з метою працевлаштування, то імміграційні органи можуть Вас депортувати та накласти заборону на в’їзд та перебування.

http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/UA/uk/ua_konzuliinfok/gyik.htm


Додайте свій коментар

Ваше ім'я*

Повідомлення*


Введіть текст з малюнка*

« Повернутися назад

За підтримки:
Головна   |   Про нас   |   Інформація по країнах   |   Адреси посольств та консульств   |   Часті запитання   |   Контакти
Корисне  |  Інформаційні матеріали ЦКМ   |  Статті  



© 2005-2017 Всі права збережено www.migrantinfo.org.ua, Інформація для мігрантів.
Розроблено AbcSite. Підтримка проекту IOM-Ukraine.