Пошук по сайту:                    У базі 1166 записів.
За підтримки:

   Залиште запитання:
   
   


Корисна інформація
Австралія  (5) Австрія  (14) Аргентина  (2) Бельгія  (4) Болгарія  (11) Великобританія  (6) Греція  (15) Данія  (1) Держава Кувейт  (12) Естонія  (7) Єгипет  (4) Ізраїль  (19) Ірландія  (13) Іспанія  (17) Італія  (15) Канада  (8) Киргизька республіка   (9) Кіпр  (7) Королівство Таїланд  (11) Латвія  (10) Литва  (4) Люксембург  (5) Мальта  (6) Нідерланди  (14) Німеччина  (31) Нова Зеландія  (6) Норвегія  (4) ОАЕ  (10) ПАР  (5) Польща  (63)   Португалія  (8) Республіка Білорусь  (9) Республіка Кенія  (2) Республіка Кот-д-Івуар  (2) Республіка Ліберія  (4) Республіка Мальдіви  (2) Республіка Сейшелли  (3) Республіка-островів-Фіджі  (2) Росія  (12) Румунія  (5) Сирія  (4) Словаччина  (5) Словенія  (2) США  (11) Туреччина  (7) Угорщина  (10) Фінляндія  (9) Франція  (6) Хорватія  (7) Чехія  (13) Швейцарія  (2) Швеція  (8) Японія  (4)

 
Стартова » База даних по країнам » Угорщина » Чи відмовить угорський консул в отриманні візи, якщо раніше в одній з шенгенських держав було отримано відмову? ВАЖЛИВІ ПИТАННЯ ЩОДО ПРОДОВЖЕННЯ ВІЗИ , АПЕЛЯЦІЇ ТОЩО.

Угорщина

 


Чи відмовить угорський консул в отриманні візи, якщо раніше в одній з шенгенських держав було отримано відмову? ВАЖЛИВІ ПИТАННЯ ЩОДО ПРОДОВЖЕННЯ ВІЗИ , АПЕЛЯЦІЇ ТОЩО.

Угорщина видає шенгеські візи типів «В» і «С» та повинна дотримуватися шенгенського списку осіб, яким заборонено видавати візу.

У разі, якщо угорський консул дізнається про те, що заявнику відмовляли в інших консульствах, то він буде більш ретельно розглядати заяву, проконсультується із шенгенським колегою про причину відмови, та автоматично перевірить наявність даних заявника у шенгенському переліку осіб, яким заборонено видавати візу. Відмови в отриманні візи не буде, якщо особа вже не знаходиться у переліку осіб, яким заборонено видавати візу.
Чи можу звернутись за візою, якщо закордонний паспорт заповнений?

На ту сторінку паспорта, де є будь-яка печатка, примітка чи віза не дозволено вклеювати візу. Також не дозволяється розміщувати візу на тих пустих сторінках, які передбачені для приміток місцевих органів. Якщо у закордонному паспорті наявні тільки такі сторінки, паспорт слід вважати заповненим.

У деяких випадках, які заслуговують особливого розгляду (наприклад, необхідність в’їзду у зв’язку з важкою хворобою члена сім’ї, а на зміну паспорта вже немає часу), можна видати візу на окремому листку.

Які є можливості апеляції, якщо відмовили у візі?

У випадку виникнення сумніву при перевірці списку осіб, яким заборонений в’їзд, або при розгляді анкети, консульство може відмовити в оформленні візи. Подання фальшивих документів вже є причиною відмови в оформленні візи.

Про відмову у візі консульство може надати інформацію виключно особисто заявнику. Заявник може просити надання інформації про відмову в письмовій формі.

У випадку відмови візовий збір не повертається.

На юридичне оскарження нема можливості.

Але в той же час заявник може подати скаргу, якщо має претензії стосовно процедури. Скаргу у першій інстанції розглядає керівник консульства, у другій інстанції - Міністерство Закордонних Справ.

У випадку відмови, при повторній оплаті збору, нову анкету можна подати будь-коли.

Термін дії візи, продовження

Чому шенгенська віза діє на території Угорщини?

21 грудня 2007 року Угорщина стала повноправним членом шенгенського простору. Візи і дозволи на проживання оформлені шенгеськими країнами діють на території Угорщини, у той же час оформлені угорськими закордонними представництвами шенгенські візи і оформлені угорськими органами дозволи на проживання діють на всій шенгенській території.

До шенгенських держав з 1 січня 2008 року відноситься 24 країни: 22 із 27 членів Європейського Союзу (Австрія, Бельгія, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Греція, Голландія, Польща, Латвія, Литва, Люксембург, Угорщина, Мальта, Німеччина, Італія, Португалія, Іспанія, Словаччина, Словенія і Швеція), а також Норвегія і Ісландія.

(5 країн з держав Європейського Союзу - Болгарія, Кіпр, Об’єднане Королівство, Ірландія та Румунія - не є членами шенгенського простору).

Чи є можливість продовжити візу в Угорщині?

Віза не продовжується. В особливих випадках (наприклад, важка хвороба заявника або близької особи, або її смерть) Департамент Імміграції та Громадянства може видати довідку, яка надає право на тимчасове перебування.

Що робити, якщо віза не була використана?

Віза, термін дії якої вже закінчився, але вона не була використана, не продовжується. Замість неї потрібно подати нову заяву, надати нові додатки, знову сплатити візовий збір.
Перебування на території Угорщини

Який час може перебувати громадянин країни ЄЕП на території Угорщини без візи?

Громадяни держав ЄЕП мають право до 90 днів перебування на території Угорської Республіки без окремого дозволу. Для перебування більше, ніж 90 днів, громадянам ЄЕП потрібно оформити дозвіл на перебування ЄЕП, в територіальних органах Департаменту Імміграції та Громадянства.

Що роботи, якщо мені потрібно перебувати на території Угорщини більше ніж 90 днів?

Регулювання перебування терміном понад 90 днів – національна компетенція.

Якщо громадянин іншої країни має намір в’їхати до Угорщини на більший термін перебування, то він має право подати заяву на отримання дозволу на перебування. При позитивному вирішенні цього питання відвідувач може отримати візу для в’їзду до Угорщини, для отримання дозволу на перебування. Дана віза дає право на безперервне перебування тривалістю не більше 30 днів.

Потрібні документи

- заповнена та підписана заява (анкета) на отримання дозволу на перебування

- дійсний закордонний паспорт

- 1 кольорове фото

- дозволи на повернення і виїзд

- підтвердження мети в’їзду та перебування

- підтвердження наявності нічлігу чи місця проживання

- документи, які підтверджують матеріальне забезпечення проживання і виїзду

- медична страховка

Опрацювання анкети коштує 60 євро. Рішення відносно заяви на отримання дозволу на перебування і водночас про отримання візи для отримання дозволу виноситься регіональною дирекцією протягом 30 днів.

Протягом 15 днів виноситься рішення стосовно заяви на отримання дозволу на перебування громадянина третьої країни, якщо метою перебування є:

а) навчання

б) дослідницька робота

У випадку відмови протягом 5 днів після отримання відповіді можливо подати апеляцію, безпосередньо у тій регіональній дирекції Департаменту Імміграції та Громадянства, яка винесла рішення.

Скільки часу можна провести з багаторазовою візою на території Угорщини?

Більше днів, ніж вказано у візі, не можна перебувати на території країни, в останній день дії візи потрібно покинути територію країни.

У випадку віз категорії «С», кількість днів означає загальну кількість днів, які можна провести на території країни. Якщо в багаторазовій візі категорії «С» вказано, наприклад, 40 днів, то в країні можна провести 40 днів за один раз, або зробити 4 поїздок по 10 днів, або 2 раз по 10 днів і 1 раз 20 днів, і т. п.

При багаторазовій транзитній візі категорії «В» кількість днів означає, скільки днів можна провести в країні при кожному транзиті. Ця кількість не може становити більше, ніж 5 днів.

Чи потрібно купувати квиток перед поданням документів, чи достатньо забронювати?

При поданні заяви в основному достатньо бронювання, у той же час консул може попросити пред’явити проїзний квиток при видачі візи.

Чим можна підтвердити матеріальне забезпечення ?

Матеріальне забезпечення можна підтвердити одним із наступних документів:

- оригінал довідки про доходи з місця роботи, або

- банківська довідка про грошовий обіг на рахунку за останні три місяці, або

- посвідчення пенсіонера, або

- у випадку приватного підприємця свідоцтво про реєстрацію підприємницької діяльності, або

- дійсний проїзний квиток, довідка про замовлену та оплачену подорож, нічліг, або

- у випадку неповнолітнього – нотаріальна заява про покриття видатків від законного представника, з підтвердженням матеріального забезпечення, або

- запрошення, яке було складене та завірене Департаментом Імміграції та Громадянства.

http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/UA/uk/ua_konzuliinfok/gyik.htm



Коментарі


Олена   22.05.2015 18:48

Якщо після подачі на візу дзвонили з консульства але трубку не підняла. що може трапитися????

Модератор

Зателефонуйте у Консульство і уточніть.


Юля   01.05.2015 13:51

Чи може громадянин Пакистану приїхавши до України отрримати візу до Угорщини для культурної поїздки на 4 дні ? І чи може він отримати робочу шенген візу на пів ооку

Модератор

Так, може.


Лія   01.05.2015 13:55

Можна оформити шенген візу до Угорщини без запрошення і як можна виїхати до Угорщини ..при відмові візи без запрошення з Угорщини

Модератор

Можете оформити туристичну візу.


влад   16.03.2015 21:56

чи можна зробити угорську візу якщо польська ще не закінчилась?

Модератор

Ні, не можна.


оксана   08.06.2015 15:52

У мене угорська віза типу С по культурі чи можу я поїхати через Словаччину.Дякую

Модератор

З шенґенською візою можна в’їжджати на територію будь-якої країни-члена Шенґенської угоди. Так, наприклад, польську шенґенську візу можна використати також для поїздки до Німеччини. Увага: видану візу слід переважно використовувати для в’їзду в ту країну, посольство якої видало цю візу. Під час перебування на території шенґенської зони/в’їзду до шенґенської зони можуть здійснюватися рутинні процедури контролю. Тоді подорожуючий повинен бути у змозі надати достовірні дані, з якою метою він звернувся по візу і що є причиною його нинішнього перебування на території шенґенської зони.


Додайте свій коментар

Ваше ім'я*

Повідомлення*


Введіть текст з малюнка*

« Повернутися назад

За підтримки:
Головна   |   Про нас   |   Інформація по країнах   |   Адреси посольств та консульств   |   Часті запитання   |   Контакти
Корисне  |  Інформаційні матеріали ЦКМ   |  Статті  



© 2005-2017 Всі права збережено www.migrantinfo.org.ua, Інформація для мігрантів.
Розроблено AbcSite. Підтримка проекту IOM-Ukraine.